2013. július 14., vasárnap

Iron Maidnem Koncertbeszámoló, 2013.07.13, Rocktogon

Iron Maidnem Koncertbeszámoló, 2013.07.13, Rocktogon

Már egy jó ideje nem jelentkeztem a blogon, de úgy érztem, hogy eme koncert után billentyűzetet kell ragadnom.Az Iron Maidnemről először, még a Somewhere in Hungary kapcsán találkoztam,amikor a Hammerworld című újságban olvastam egy kritikát az albumról pár éve. Sokat kellett várni arra a bizonyos első koncertre, ami még 2009/2010 szilveszterén volt az azóta Club 202 (régi nevén Wigwam) néven futó klubban. Aztán elsodort az élet: vizsgák a suliban,majd amerikai körút,majd a fizikai betegségeim halmaza, kórház,stb. Ugyan tavaly láttam az Ego Projektet Blaze Bayley előtt, de az ugye nem a Maidnem. :) Tehát nagy várakozással tekintettem erre a napra.
Amikor megérkeztem fél órával a 21 órási kezdés előtt, picit megijedtem,mert elég kevesen voltunk,de ez nagyon gyorsan megoldódott, a kezdésre a koncertterem fele, háromnegyede megtelt. 
A kezdés nagyon erős volt, ugyanaz az intro ment le, mint a Rock in Rio-s Maiden koncert előtt is, majd egyből a Wickerman, Whratchild, Can I Play with Madness, Dream of Mirrors című számok következtek. A kezdésnél úgy éreztem, hogy a közönség nem melegedett bele, viszont a 8. számnál, ami a When The Wild Wind Blows című szám volt a legutóbbi, The Final Frontier albumról, mindenki megőrült, és tényleg majdnem minden olyan volt, mint az eredeti Maidnennél. :) Aki járt a Rocktogonban, tudja, hogy ha nagy a buli,a falak is izzadnak, és ez megtörtént a koncert alatt,szinte az egész levegő elfogyott a koncert végére!
A zenészekről pár szót ejtenék: Nagyon pontosan, precízen játszottak, jól vissza tudták adni a szólókat,riffeket, a Nicko McBraines ritmusképletet, vagy a Steve Harris-es dominanciát. Zoli is nagyon jól énekelt, vissza tudta adni a Dickinsonos témákat.
Amikor vége lett a bulinak, egyrészt nagyon szomorú voltam, hogy "csak" 16 szám volt (fanatikus Maidenesként a lehető legtöbb számot akarom hallani), de közben elégedett voltam,hiszen hallhattam kedvenc zenekarom a Maidnem tolmácsolásában.
Számomra a koncert csúcspontjait a következő számok jelentették: Wickerman , Dream of Mirrors, When The Wild Wind Blows , Prowler, Brave New World, Hallowed be Thy Name, Run to the Hills.

Ezúton is szeretném az Iron Maidnem tagjainak megköszönni a koncertet, a közös fotózást, a Setlistet, illetve az aláírásokat! Remélem, nagyon sokáig fognak nekünk játszani!

Pár képet is lőttem, íme, itt vannak: