2013. május 25., szombat

Az ígért NeoCore Games interjú

Hosszas tervezés után Tóth Orsolya, a NeoCore Games munkatársa válaszolt kérdéseimre. Az interjú e-mail formában készült. Köszönöm az interjút!

        Bemutatnád a NeoCore-t azoknak, akik nem ismernek titeket?

A céget öten alapították, 2005-ben. Azóta folyamatosan gyarapodunk. Az irodán belül kb. 30-an dolgozunk, és természetesen számos külső segítségünk is van ahhoz, hogy izgalmas játékok szülessenek a kezdeti ötletekből.

        Több szuper játékotok van, de ebből a King Arthur volt az, amelyik ismertebb játék. Milyen visszajelzést kaptatok a játékról?

Szerencsére a visszajelzések nagyon pozitívak voltak. Ami nagyon fontos volt nekünk, hisz a saját enginere épülő, Artúr király témájú játékunk fejlesztésekor még viszonylag kevés tapasztalatunk volt játékfejlesztés terén. De a pozitív visszhangnak köszönhetően még nagyobb lelkesedéssel vágtunk bele a King Arthur második részébe.

        A King Arthur 2 kapcsán volt egy nagy felzúdulás a magyar felirat kapcsán, amit a magyarországi forgalmazó egy ingyen játékkal, Ti pedig a Van Helsing egy példányával kompenzáltok. Mi volt az oka a magyar felirat hiányának?

Mivel mi angol verzióra kaptunk megrendelést a kiadótól, így a játék azonnal angolul íródott és sosem készült magyar verzió. A magyar fordítást nem mi készítjük, sőt, nincs is jogunk magyarul bármit a játékhoz megjelentetni, ugyanis minden jog a kiadónál van. Egy dolgunk lenne vele, beépíteni a játékba amint elkészül. A baj az, hogy mind a mai napig magyar fordítás nem készült, így beépíteni sem tudtuk.

        Lesz a King Arthur-nak folytatása?

Egyelőre nem tervezzük. Most minden erőnkkel készülő játékainkra és az újonnan megjelent The Incredible Adventures of Van Helsing-re koncentrálunk.

        Melyik játékotok ért el hasonló sikert mint a King Arthur széria?

Eddig a King Arthur sorozat volt a legsikeresebb, de most a Van Helsing még jobban indított. Ennek természetesen nagyon örülünk.

        Több előzetest is olvastam azon szerencsésektől, akik kipróbálták a Van Helsinget. Többen is azt írták, hogy jobb lett, mint a Diablo 3. Miben lesz hasonló (a Hack’N’Slash stílust kivéve) vagy különböző, mint a Diablo széria? Milyen érzés, hogy a nem végleges játéknak ennyire pozitív a visszajelzése?

Természetesen nagyon jó érzés és nagyon örülünk a pozitív visszajelzéseknek. A fő hasonlóság a a stílus, hisz mindkét játék hack'n'slash, ahogy említetted. A The Incredible Adventures of Van Helsing viszont nagy hangsúlyt fektet a történetre és a főszereplőkre. Beleszőttük a kelet-európai mitológiát is, ami nagyon kedves számunkra.

        Ha jól tudom, több része lesz a Van Helsing-nek. Itt olyasmire kell számítani, mint amit a StarCraft 2-ben is tapasztalhattunk? (3 kampányra bontották a játékot). Vagy számozott folytatások lesznek?

Három részt tervezünk. Egymás után körülbelül fél évvel szeretnénk kiadni őket és kiemelten fontos, hogy az addigi karaktereidet tovább viheted a következő részekben, hiszen a sztori is tovább folytatódik.

        Mi a játék gépigénye?

A minimum rendszerkövetelmények:

Operációs Rendszer: Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8
        Processzor: Dual Core CPU 2.0 GHz
Memória: 1 GB RAM
        Videókártya: Nvidia 8800 GT, Intel HD4000 or AMD HD3850
        DirectX®: 9.0c
        Merevlemez: 20 GB HD space
        Hang: DirectX 9.0c compatible sound card

        Ajánlott rendszerigény:
        Operációs Rendszer: Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8
        Processzor: Quad Core CPU 2.0 GHz
        Memória: 2 GB RAM
        Videókártya: Nvidia 275 GTX or AMD HD5770
        DirectX®:9.0c
        Merevlemez:20 GB HD space
        Hang:DirectX 9.0c compatible sound card

        Van még egy bejelentett játékotok, a Broken Sea. Erről mit lehet tudni? Kicsit spoiler-eznéd a sztorit is?

A Broken Sea egy csapatalapú taktikai RPG, misztikus sztorival és akciódús csatákkal.
Hogy spoilerezzünk egy kicsit:  "Egy majdnem elfeledett monostorból, a rend megbecsült tagjaként indulunk neki a kalandoknak, hogy megtaláljuk a kolosszális Uralmi Hajót- az utolsó ilyet-, bejárva a hatalmas szigetvilágot, amely virágzott egykoron a Császár Mágusok uralma alatt.. " De ez a projekt jelenleg félre van téve, ugyanis minden erőnkkel a Van Helsingen dolgozunk.

        Akik most ismernek meg Titeket,melyik játékotokat ajánlanád nekik, és miért?

Biztosan közrejátszik ebben, hogy elfogultak vagyunk frissen megjelent játékunkkal, de mindenképpen a The Incredible Adventures of Van Helsing-et ajánlanám. Az ok mindössze annyi, hogy ez a játék tükrözi azt, ahol jelenleg tartunk.

        Mik a Neocore további tervei a 2 játék megjelenése után? Vannak új ötletek?

Designereinknek mindig van rengeteg ötlete, de most még ők is minden erejükkel és fantáziájukkal a jelenlegi projekteket támogatják. Hisz előttünk áll még a Van Helsing trilógia másik két része illetve a Broken Sea is.


Ennyi lenne a kérdéseim sora, nagyon szépen köszönöm a válaszokat! További sok sikert kívánok!