2013. március 23., szombat

A Zöld Íjászról nyilatkozott Kolosi Péter

Kolosi Péter, az RTL programigazgatója adott egy hosszabb interjút a SorozatWiki-nek,ebből ragadtam ki az Arrow-ról szóló kérdéseket.


Kiemelkedően magas nézettséggel indult A zöld íjász és továbbra is nagyon sikeres. Gondoltad volna, hogy ilyen magas számokat hoz majd?
Nem. A zöld íjász egyértelműen egy kísérlet volt. Azt gondoltuk, hogy az RTL-en most van alkalom, hogy kipróbáljuk. Általában ott CSI-t szoktunk adni, tehát lett volna más nézett sorozat, de úgy gondoltuk, megér egy próbát. Kellemes meglepetés volt, hogy ilyen jól indult, és megy azóta is A zöld íjász. A zöld íjász nagyon-nagyon jól indult, utána csökkent - ez a csökkenés egyébként egyáltalán nem volt drámai, inkább azt mondanám, hogy természetes. Ebben az esetben a következő kellemes meglepetés az volt, hogy A zöld íjász a 7. epizódra visszaerősödött 30% fölé. Ez nagyon ritka, de itt megtörtént.

Sőt a 22 órás sávban is milliós nézettséget hozott.
Amikor duplában adtuk, igen. Az a bevezetés miatt volt, és annyira megörültünk neki, hogy folytattuk is duplában, de sajnos már nem tudjuk, a friss sorozatoknál ez nem megy. Mármint hosszútávon, hiszen nem elég, hogy Amerikában is idén mutatták be, de Magyarországra is el kell küldeni. Ez önmagában nem hosszú folyamat, hiszen fájl formában érkezik hozzánk is minden a stúdióktól, de nem ez az egyetlen tényező. Ezeket a sorozatokat Amerikában is párhuzamosan gyártják az adásba kerüléssel, tehát nincs is sokkal előbb készen, minthogy leadnák. Az a szabály viszont minden stúdióra igaz - nagyon-nagyon kevés kivétellel, hogy addig nem adják át a nemzetközi piacnak, amíg Amerikában adásba nem került. Sok más európai országhoz képest, ahol eredeti nyelven sugároznak a tévék, nekünk több időre van szükségünk, hiszen szinkronizálni kell. Ezzel együtt már nem egyszer történt meg, hogy nálunk volt látható egy amerikai sorozat először egész Európában, vagy legalábbis az elsők közt voltunk, akik elkezdték sugározni. A zöld íjásznál azért sem tudtuk volna tartani a két rész/hét ütemet, mert nem elég, hogy így egy idő után beértük volna az amerikai sugárzást, hanem ott még szüneteket is tartanak. Általában az amerikai sorozatoknál, ha országos adóról beszélünk, ez a helyzet; ha kábelről, akkor ott más a szituáció. Ott nincsenek is 22 részes évadok, de az országos adók a 22 részt szinte soha nem egymást követő 22 héten adják. A zöld íjásznál az a helyzet, hogy most is jön egy egy hónapos szünet Amerikában, de meg tudom nyugtatni a magyar nézőket, ha több szünet nem lesz, akkor mi folyamatosan tudjuk adni, mert ennyi tartalékunk epizódokból még van.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése